Jullie gaan trouwen. Gefeliciteerd! Heerlijk zeg, lekker genieten van alle voorpret. Beurzen bezoeken, het internet afspeuren naar tips & trics, locaties opzoeken. En ga zo maar door. Hartstikke leuk, al die voorpret!

Het budget speelt natuurlijk wel mee…

Naarmate jullie alle wensen op een rij zetten komt er uiteindelijk een optelsom. Want er is natuurlijk wel een budget waar rekening mee gehouden moet worden.

En dan moeten er wellicht keuzes gemaakt worden. Als dat niet zo is en je kunt alles aanvinken wat je hartje begeert dan zouden wij zeggen: “You’re winning at life!!” Goed bezig! Haha…

Maar de rest van ons moet toch wel op een budget letten. En dan komen de afwegingen. Door jouw zoektocht naar de leveranciers die je graag wilt ben je wellicht op deze pagina terecht gekomen.

Want …. “Wat kost het nou om een trouwfilm te maken?”

Let op dit heb je waarschijnlijk al eerder gehoord. Het ligt heel erg aan wat je graag wilt. Er zijn veel videografen beschikbaar en voor elk budget is er wel iemand te vinden.

Het komt uiteindelijk allemaal neer op een paar zaken:

 • Hoeveel tijd wordt er besteed
 • Wat is het niveau van professionalisme
 • Welke apparatuur wordt er gebruikt
 • Welke kwaliteit verwacht jullie
 • En ja …. Wat zijn jullie verwachtingen

Waarvan er vaak 1 punt vergeten of misschien zelfs wel genegeerd word:


Heb je wel een goede klik met je videograaf?


Wij hebben graag een goede klik met onze bruidsparen 😀

Want vergeet niet, de videograaf (of meerdere) zijn er wel de hele dag bij. Dit zijn de mensen die jullie mooiste dag moeten vastleggen. Dan wil je wel iemand om je heen waar je met een gerust hart tegen kunt zeggen dat je nu even geen zin meer hebt in weer een shot.

Nee, jullie willen een wedding professional die weet hoe hij/zijn zich behoort te gedragen. Die op de juiste momenten aanwezig is, maar toch onzichtbaar blijft. De wedding professional die achter de schermen ook zaken regelt waar jullie niets van af weten. Want het doel van een wedding professional is om jullie ongestoord te laten genieten.

Dat geldt overigens voor alle leveranciers die jullie graag willen.

Check onze visitekaartjes! Hoe tof!

Maar we dwalen af, hoe zit dat nou met die kosten!

Wat kost het maken van een trouwfilm? Of … Wat is het maken van een trouwfilm jullie waard? Dat is even een doordenkertje. Wij kunnen ontelbare voorbeelden geven van onze bruidsparen die naderhand zeiden dat ze hebben onderschat hoe belangrijk het is om deze dag gefilmd te hebben. Maar dat zullen jullie toch echt zelf moeten ondervinden.

Nogmaals, voor elk budget is er wel een videograaf. Maar daar zit meestal (we willen niet alle leveranciers over een kam scheren, wij maakten immers ook ooit trouwfilms voor €300,-) wel een kanttekening aan.

Als wij kijken naar het maken van een trouwfilm, dan bestaat het voor ons eigenlijk uit het volgende:

 • We willen jullie graag eerst leren kennen. Even een kennismaking welke geheel vrijblijvend is om te kijken of we een goede klik hebben. Vinden jullie ons wel leuk genoeg? En is dat ook andersom het geval.. Hahaha… Die klik vinden wij heel belangrijk. Dit gesprek duurt meestal zo rond de 1,5 u.
 • Na de kennismaking krijgen jullie van ons de informatie die nodig is om een keuze te maken m.b.t. onze aangeboden pakketten.
 • Yes, jullie hebben voor ons gekozen! We maken de afspraken in orde en een week van tevoren gaan we nog eens afspreken om alles tot in de puntjes door te nemen. Dat kan persoonlijk, maar ook via videobellen. We nemen jullie draaiboek door en nemen alle afspraken nog eenmaal door.
 • Wij nemen contact op met de fotograaf om even door te nemen hoe onze werkwijze is, wie we zijn en dat we er heel veel zin aan hebben. We zien uit naar een professionele samenwerking. Daar waar nodig zullen wij ook contact hebben met andere leveranciers om bepaalde zaken door te nemen.
 • Woohoo… De dag is daar en we gaan filmen! Een hele trouwdag filmen duurt voor ons meestal tussen de 8 en 16 uur.
 • We beginnen met editen. Het uitzoeken en sorteren van al het geschoten materiaal begint. Ow.. en dit is natuurlijk niet van maar 1 camera. Dat is van een stuk of 3 camera’s, misschien nog een GoPro hier en daar en natuurlijk niet de drone vergeten! Dat neem al heel snel een hele dag in beslag.
 • De muziek zoektocht begint! De mooiste beelden zijn gesorteerd en de jacht naar muziek begint. Ook dit is een langdurig proces. Wij willen het nummer dat bij jullie en jullie dag past!
 • De trouwfilm wordt gemaakt nadat we klaar zijn met sorteren en het uitzoeken van de juiste muziek. Het kan wel eens voorkomen dat er meerdere versies van de trouwfilm worden gemaakt. Als we tijdens de controle niet het gevoel hebben dat het klopt of dat het lekker loopt kan het zelfs zo zijn dat we helemaal overnieuw beginnen. Het moet perfect zijn!
 • De film wordt opgeleverd!

Heb je de uren bijgehouden?

Als je dus alles bij elkaar optelt begrijp je natuurlijk al heel snel dat het voor ons absoluut niet mogelijk is om een trouwfilm voor €300 , €500 of €1000,- te maken. We willen de tijd er aan kunnen besteden om iets waanzinnig moois aan jullie op te leveren. En dat doen we het liefst via een vrijblijvend persoonlijk gesprek.