Wat zijn de kosten voor een bruiloft videograaf?

Net als met alles hangt dit sterk af van wat je zoekt. Wat voor trouwfilm wil je, welke kwaliteit vind je belangrijk, maar natuurlijk ook of je wel de juiste mensen inschakelt voor jullie mooiste dag. Door een keuze te maken enkel op basis van prijs zou je nog wel eens tegen kunnen vallen.

Wij zijn ooit ook begonnen met het maken van trouwfilms voor een hele lage prijs, omdat het een hobby was, maar dat is in de verste verte niet te vergelijken met wat we tegenwoordig maken. Voor beide is uiteraard wat te zeggen en hoeft niets mis mee te zijn. Het hangt zoals ik hierboven aangaf sterk af van wat je zoekt.

Het begin …

2014

En wat we nu maken

2019

De kosten

Voorbereidingen t/m opening diner
2250,-
Meerdere termijnen mogelijk!
In dit pakket filmen we vanaf de voorbereidingen t/m de opening van het diner en heb je een Wedding Film van ca. 3 a 7 minuten.
2 videografen
Wedding Film (ca. 3 a 7 min)
High End camera apparatuur
Geen reiskosten
naar trouwfilms
Voorbereidingen t/m First Dance
2750,-
Meerdere termijnen mogelijk!
In dit pakket filmen we vanaf de voorbereidingen t/m de First Dance of de opening van jullie avond en heb je een Wedding Film van ca. 3 a 7 minuten.
2 videografen
Wedding Film (ca. 3 a 7 min)
High End camera apparatuur
Geen reiskosten
naar trouwfilms

En toch willen we graag nog even toelichten op wat nou deze kosten maakt ten opzichte van andere videografen. En het antwoord is vrij simpel; tijd, ervaring, apparatuur, training, en boodschappen

Tijd

Tijd?? Ja, tijd. Zoals je in onze pakketten misschien ziet werken wij niet met uren. Veel van onze collega’s doen dit wel, maar wij vinden dit niet heel handig. Stel je nou voor dat we ergens midden op de dag moeten zeggen dat onze uren er op zitten en of je dan nog bij wilt boeken, dat wil je toch niet? Nee, wij spreken met jullie af dat we op een bepaald tijdstip beginnen en eindigen. En dat is meestal vanaf de voorbereidingen t/m de opening van het diner of de openingsdans.

Nu is dit lekker transparant, maar houden we tegelijkertijd zeker rekening met de tijd die we aan het werk zijn. We zijn immers zo tussen de 10 a 15 uur aanwezig op een bruiloft. Je zou denken dat dat het wel is, maar daar heb je het mis. Zodra we terug op kantoor zijn gaan we al onze geheugenkaarten downloaden naar het centrale opslag waarna er een veiligheidskopie naar de cloud wordt gestuurd. De dagen die daarop volgen zijn gevuld met uitzoeken van de beelden die we hebben gemaakt. En houdt in gedachten, dit is veel! Daarna begint de jacht naar dat perfecte stukje muziek die we bij jullie trouwfilm vinden passen, misschien hebben we voor het sound design nog enkele audio effecten nodig. Die zoeken we er ook bij, en daar betalen wij ook licentie kosten voor aangezien muziek rechten best tricky en riskant kunnen zijn.

De Sequence van een trouwfilm

Daarna begint het editing proces. Een ruwe versie wordt gemonteerd en daar vinden we allemaal iets van bij Pure Films. Is de toon niet goed of loopt het toch niet lekker, dan wordt er een nieuwe versie gemaakt. We hebben sommige trouwfilms weleens 3x opnieuw gemaakt.

Het moet perfect zijn, want daar hebben jullie voor betaald.

Ervaring

Wij maken trouwfilms met heel erg veel plezier sinds 2011. In die tijd hebben we ontzettend veel ervaring opgedaan. En dat geldt niet alleen maar voor het filmen en editen. Uiteraard zijn we zelf getrouwd en heb je een idee van wat er om je heen gebeurt tijdens je bruiloft. Maar wat er allemaal achter de schermen gebeurt, fout gaat, opgelost wordt. Daar merk je niets van, en dan weet je dat je de juiste mensen om je heen hebt.

Als videograaf op een bruiloft letten we er op dat we zo weinig mogelijk opvallen en houden we een oogje in het zeil als het gaat om jullie als bruidspaar. Drink je wel voldoende, voel je je goed, gaat alles naar wens? Daar waar mogelijk proberen we te assisteren. Maar dat geldt ook voor de andere wedding professionals die aanwezig zijn. We overleggen met locaties, ambtenaren, sprekers, voorzitters en ceremoniemeesters. Alles moet goed verlopen en daar assisteren we heel graag bij.

Buiten dat om nemen we voor de bruiloft samen met jullie de dag door, wat de planning is en hoe jullie dit voor ogen zien. Op deze manier kunnen wij onze werkwijze hier bij aan passen en als het nodig is adviseren/overleggen omtrent bepaalde situatie waar misschien tijd of locatie een factor is. Denk bijvoorbeeld the first look. Wij gaan hier altijd, maar dit is uiteraard aan jullie, voor de win-win-win-win situatie. Namelijk dat jullie de ruimte hebben om elkaar goed te bewonderen (win!), de familie en vrienden die er eventueel bij zijn jullie goed kunnen zien (win), de videograaf en de fotograaf goed om jullie heen kunnen manouvreren (win!) en dat iedereen dus meer dan genoeg ruimte heeft en elkaar niet voor de voeten loopt (win!)

win! win! win! win!

Apparatuur

En dan heb je natuurlijk de apparatuur. Back in the day begonnen we met een paar handycam’s van Sony. Super eenvoudige camera’s waar we heel wat huwelijken mee hebben gefilmd. Echter wel camera’s die een bepaald beeld geven, een bepaalde sfeer en qua creativiteit een bepaald plafond hebben.

Daar komt ook nog bij dat de ontwikkelingen van de afgelopen jaren ervoor hebben gezorgd dat we veel hebben moeten (en willen) investeren in apparatuur. Er kwamen drones op de markt met waanzinnige goede camea’s, maar ook stabilisatie, microfoons, sliders, statieven en ga zo maar door.

Het komt er op neer dat wij een flink arsenaal meenemen tijdens het filmen van een huwelijk. Als we het kunnen gebruiken voor die toffe shots dan nemen we het mee. Apparatuur is iets waar je altijd in blijft investeren om je film nog mooier te kunnen maken. En dat is natuurlijk waar we voor gaan. De mooiste trouwfilm voor jullie maken.

Training

Wij hebben heel erg veel zelf geleerd dankzij de ervaring die we hebben opgedaan tijdens het filmen van een bruiloft. Maar als videograaf ben je nooit klaar met leren hebben we inmiddels geleerd. Daarom proberen we ook zoveel mogelijk trainingen te volgen. We zijn al eens naar Engeland geweest om teen training te volgen bij de beroemde (onder videografen dan) Philip White en hebben we voor de zakelijke markt een online training bij Philip Bloom (video/camere goeroe) gevolgd. Een fysieke training volgt nog, daar hebben we zeer zeker zin in en dit zal ons weer allemaal nieuwe technieken in inzichten brengen.

We zijn dus nooit uitgeleerd en blijven trainen. Het is eigenlijk net als topsporters…. Nee okee, dat gaat misschien wat ver. 😀 .. Maar we trainen iig wel zoveel mogelijk om onze skills bij te houden.

Boodschappen & de hypotheek

En dan boodschappen, wie kan er niet zonder!? Het filmwerk zorgt voor ons inkomen, we moeten en willen er heel graag van leven. We noemen onszelf dan ook Wedding Professionals. We doen dit professioneel, met heel veel passie en liefde voor het vak. We willen tot het uiterste gaan om de mooiste film voor jullie te maken. Jullie blij? Wij blij!

En dan kunnen we weer naar de supermarkt….. of de hypotheek betalen … of stroom … Je snapt ‘m wel.

Selfie nummer 3

Let’s meet!