Pure Films on-the-road: Next stop, Training bij Philip White!

Yes! We hebben onze training achter de rug met Philip White, een van de meest geprezen Wedding & Event filmmakers ter wereld. Deze beste meneer woont in Engeland en wij vonden het een erg goed idee om eens samen met hem ons werk te bekijken. Door hem te laten inspireren, trainen en te sparren over het maken van films en de huwelijksbranche. Super leuk! Ow ja, en natuurlijk hebben we een selfie met z’n 3-en gemaakt, of een groupie… of .. Nou ja, je snapt ‘m wel.


Goed (voor)bereid kost even tijd

We zijn natuurlijk niet zomaar op het idee gekomen om bij Philip White op training te gaan. Rianne en ik hebben het al vaker gehad over het volgen van een training om onze skills te verbeteren. We zijn echt reuze benieuwd hoe andere pro’s omgaan met het werken in de trouwbranche, de bruidsparen, Destination Weddings en een stukje zakelijk inzicht. Want dat is natuurlijk ook een wezenlijk onderdeel van het ondernemen. En gadgets…. Laten we vooral de gadgets niet vergeten. We hebben het hier over grote schermen, computers, drones, camera’s, lenzen… the works!!

Affijn, Rianne en ik waren dus aan het overleggen met elkaar. Hondjes op schoot en ons afvragend waar en bij wie we deze training zouden gaan volgen. Een ding is een feit, Pure Films volgt haar eigen pad. Dus is het voor onze een eenvoudige keuze om iemand te vinden waar we:

a) Voor moeten reizen/vliegen (excuus natuurlijk … ūüėÄ )
b) Ontzettend veel van kunnen leren
c) Voor moeten reizen… of had ik dat al gezegd?

Enkele Google en brainstorm sessies later vonden we Philip White, en hij geeft nog trainingen ook! We hebben contact met hem opgenomen, gevraagd naar de mogelijkheden en of hij even naar ons werk wilde kijken. Hij was erg te spreken over ons werk en wilde graag afspreken om een one-2-one sessie in te plannen. Leuk! Klikker-de-klikkerde-klik, tickets geboekt en op naar vliegveld ……

England here we aaaarree .. Thurnham Hall, here we come!

Het is wel merkwaardig dat je voor een uurtje vliegen zo lang onderweg bent trouwens. Alhoewel vliegen natuurlijk wel snel gaat duurt het allemaal een eeuwigheid op het vliegveld. Een nadeel van reizen, maar wel noodzakelijk. Anyhooo … Na het vliegen zijn we geland op Manchester Airport, stappen de bus in naar de autoverhuur en halen onze auto. Het is een Nissan Juke … Yagh.. lelijk ding, maar splinternieuw en rijdt als een droom! En ow jah, het stuur zit links. Dat is wel even wennen moet ik zeggen.

 

Wat is Engeland een ongelofelijk mooi land. We rijden naar onze accomodatie en komen onderweg van het ene wonderschone landweggetje in het andere. De natuur is adembenemend en bevestigd echt alles wat je ziet op tv. Een aanrader wat ons betreft! Na een ritje van een uur komen we aan op onze accommodatie voor de komende week. En wat voor een!! Holy crap. Thurnham Hall het lijkt wel een kasteel waar we de komende nachten mogen slapen.

 

Your training has begun

Na een heerlijke nachtrust op gaan we vol goede moed op weg naar Philip’s kantoor. Daar zullen we de komende dagen samen met hem de one-2-one gaan doen. Na ongeveer 20 minuten rijden komen we bij zijn kantoor aan en ontmoeten we Philip, wat een leuke vent. Voor iemand die internationaal uitgenodigd word om te spreken op allerlei events en meerdere prijzen heeft ontvangen is hij echt super nuchter! Heerlijk! We doen ons voorstelrondje en beginnen al vrij snel de materie in te duiken. Waar komen we vandaan, wat is onze achtergrond, hoe filmen we, waar filmen we mee, etc. etc. etc. De eerste dag vliegt voorbij en voor we het weten hebben we voor zo’n 8 a 9u aan informatie tot ons genomen. En dit is behoorlijk vermoeiend, maar wel erg leuk.

Veel van de zaken die we hebben besproken waren al punten waar we zelf mee bezig waren:

  • Het gebruik van licht
  • Filmen vs. Fotografie
  • Montage technieken
  • Audio & muziek gebruik
  • Verhaallijnen
  • Trends van nu en komende jaren

Zwaar vermoeid maar nu al ontzettend ge√Įnspireerd gaan we weer naar onze accommodatie. Na een heerlijke veganistische maaltijd bij onze accommodatie duiken we ons bed in en bereiden ons voor op dag 2.

Praktijkdag!

De volgende ochtend rijden we, nog steeds vol van alle informatie, wederom naar Philip’s kantoor. Deze dag staat in het teken van de prakijk. De camera’s komen er aan te pas, de lenzen en er worden diverse projecten aangemaakt. We duiken samen met Philip de keuken van zijn kantorengebouw in waar op dat moment een van de medewerkers bezig is om een vegan lunch te bereiden. Philip vertelt ons dat het hele gebouw vegan is .. Wat een mazzel! Overigens is veganistisch eten in Engeland echt supergoed geregeld, maar dat is een ander verhaal.

We gaan filmen, we kijken mee, denken mee en verzamelen het materiaal in een project. Vervolgens start het editen en maken we er een mini project van voor de dame die stond te koken. Erg leuk! Wederom vliegt de dag voorbij en zitten we aan het einde van de dag zo vol informatie en inspiratie dat onze hoofden bijna ontploffen. Het is ongelofelijk leerzaam en inspirerend geweest. Rianne en ik hebben ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen.

Kom maar op met die trouwerijen, wij hebben er zin in!