Wanneer je in de trouwbranche werkzaam bent ontmoet je natuurlijk ontzettend veel leuke bruidsparen. Wij vinden het zelf een van de allerleukste branches om in te werken. De mensen zijn puur, locaties waanzinnig mooi en we zijn elke week wel ergens anders. Elke keer weer beleven we nieuwe avonturen met onze bruidsparen.

Maar buiten deze ervaring om ontmoet je naast de fantastische bruidsparen die graag een trouwfilm willen ook andere Wedding Professionals. Ondernemers en creatievelingen die, net als wij, met een enorme passie voor dit vak zijn of haar ding doet op de dag zelf. We ontmoeten regelmatig DJ’s, cateraars, ondernemers met een trouwlocatie, BABS’en, weddingplanners en het lijstje gaat maar door. In dat lijstje komen natuurlijk ook muzikanten en zangeressen voor.

En het waren enkele van onze collega’s, gedreven door passie en muziek, die elkaar het ja-woord gingen geven.

De voorbereidingen in Borne

We betreden een woonkamer in Borne. Het is de locatie waar Jeffrey zijn voorbereidingen doet. Jeffrey’s ouders onthalen ons zeer gastvriendelijk en de aangename geur van conditioner komt ons tegemoet. Het verzorgende product is voor het enorme bos haar van Jeffrey. Een bos haar waar je U tegen zegt. En dat dit goed verzorgd word ruiken we al zodra we binnen komen. Heerlijk!

Jeffrey is bezig met zijn voorbereidingen, het ontbijt staat klaar en een lichte spanning hangt in de lucht. Niet alleen bij Jeffrey, maar Jeffrey’s ouders vinden het ook spannend. Dit wordt nog enigszins verhult door het nonchalant lezen van een krantje, maar deze ervaren videografen weten wel beter.

Omdat het nogal een indruk wekt om als videograaf binnen te komen met een tas vol apparatuur en het gevoel begint te borrelen dat je nu echt gefilmd word beginnen we meestal even door wat koetjes en kalfjes gesprekken te voeren. Het moment dat je niet meer op ons als videograaf let is het moment dat wij de mooiste shots kunnen maken.

De sfeer is relaxed en intiem wanneer het aankleden begint. Jeffrey legt zijn Roka trouwpak klaar, doet zijn haar nog even en richten wij onze camera’s.

Ondertussen in Hengelo

Wanneer we in Hengelo aankomen bij het huis en studio van de Song Smederij zit Marjon al gezellig binnen en wordt er gewerkt aan visagie en haar. We lopen naar binnen en ook hier hangt een heerlijk ontspannen sfeer. We beginnen meteen met filmen, pakken de nodige details en wachten op het moment dat Marjon haar trouwjurk aan gaat trekken.

We zijn echter mooi op tijd en dat geeft ons een momentje voor wat koffie en thee, maar ook om nog even in de geweldige studio van Marjon & Jeffrey rond te neuzen en wat persoonlijk shots te schieten. Dat is immers wat we willen zien en filmen, de pure mensen, de pure emoties, maar ook hetgeen passie teweeg brengt in mensen. En passie voor muziek is alom vertegenwoordigd in dit heerlijk huis in Hengelo.

Dan is het moment daar en is Marjon zo ver om haar jurk aan te trekken. We betreden de ruimte waar Marjon zich gaat omkleden en houden onze camera’s paraat. We zijn er helemaal klaar voor. En op het moment dat Marjon’s jurk voor het eerst die dag haar huid raakt, weten we dat dit een bijzondere dag gaat worden. Een liefdevolle dag, een dag vol muziek.

De Johanneskerk & op ’t Oorbeck

Na de voorbereidingen, the first look en een korte shoot gaan we naar de Johanneskerk welke op een steenworp afstand van de feestlocatie Op ’t Oorbeck ligt. Wat volgt is een ceremonie vol liefde en muziek. Het ja-woord word beklonken met een oorverdovend applaus en een zoen. Vervolgens  is er de mooiste bellenblaas haag die we ooit hebben gezien. Marjon & Jeffrey stappen in de auto om de festiviteiten voort te zetten op ’t Oorbeck. Er hangt een zeer ontspannen sfeer, er is muziek (uiteraard), er zijn drankjes en de lekkerste hapjes.