Een foto- en videograaf tegelijk?

We krijgen deze vraag wel vaker. Is het eigenlijk normaal dat je en een fotograaf en een videograaf inhuurt voor je huwelijk?

Nou ja, wij weten eigenlijk niet anders. Wij werken elke week met een andere fotograaf. Voor ons is het heel normaal. Het zijn twee totaal verschillende ambachten dus het mooie is dat het elkaar alleen maar aanvult.

Maar gaat die samenwerking wel goed?

Als het goed is hebben jullie tijdens jullie zoektocht naar leveranciers goed opgelet dat je echte Wedding Professionals inhuurt. Wat dat inhoudt? Dat houdt in dat je mensen hebt ingeschakeld die ervaren genoeg zijn om zich op de juiste manier te gedragen tijdens jullie huwelijk.

Professioneel dus…..

Wij vinden het heel erg belangrijk om de samenwerking op te zoeken met de fotograaf. En dat lukt ons dan eigenlijk ook altijd wel heel erg goed. Want wat heeft het voor zin om elkaar tegen te werken, als je samen misschien wel een nog mooier resultaat kunt realiseren. We zijn allemaal mensen, en als we ons goed met elkaar voelen. En we vinden elkaar leuk, dan gaan we automatisch veel creatiever te werk.

Hoef je dan nergens rekening mee te houden?

Ow absoluut wel. Wij “hameren” altijd op het feit dat je een goede klik moet hebben met de mensen die je de hele dag om je heen hebt. Dat is niet voor niets, dat betekent namelijk dat je ook makkelijker aan de bel trekt als iets niet gaat of als jullie even geen zin meer hebben.

Heb je de juiste mensen om je heen, dan zijn dat ook de mensen die kunnen samenwerken. Die het leuk vinden om elkaar op te zoeken en die samen alles uit jullie dag proberen te halen wat er in zit.

Dat betekent dat je zeer zeker rekening moet houden met elkaar. En dat je soms ook concessies moet doen. Maar dat jullie een topdag beleven, dat is het doel! Wij als Wedding Professionals zoeken elkaar wel op en spreken af hoe we onze shots nemen, waar we gaan staan en wat we wel en niet willen.

Wij vinden dat heel erg belangrijk en dit bevorderd dan ook een goede samenwerking.

Hoe zorgen wij voor die samenwerking?

Als we de fotograaf niet kennen, dan nemen we voor jullie huwelijk contact op met hem of haar. We sturen een mail met onze werkwijze en daarin vragen we of hij/zij het prettig vind dat we eerst nog even (video)bellen. Op de dag zelf zoeken we elkaar op, bespreken we de tactiek en houden we elkaar goed in de gaten.

Zo zorgen we voor een te gekke samenwerking en een waanzinnig resultaat voor jullie als bruidspaar.